mandag 4. januar 2016

Smeltedigelen Buenos Aires


Våre frivillige og omsorgsfulle guider er mange her i Buenos Aires, som i de andre argentinske byer. Drosjesjåfører, portnere, servitører... alle vi vi treffer gir gjerne noe ekstra og forteller villig om byen og landet sitt. Om de store bølgene av innvandring opp gjennom historien, om hvordan jøde, armener, afrikaner, kineser, spanjol og italiener lever side om side med folk av indiansk opprinnelse.


Bailando con todo el mundo

Vår første kveld på byen ble en musikalsk opplevelse i gatene, internasjonalt og dyktig trumme- og dansetrupp fikk alle med, også oss. (Videon fungerer ikke på alle enheter, og lyden er dårlig. Derfor har vi lagt den nederst)



Straks vi stakk hodet inn i en vakker patio, fikk vi omvisning og ble traktert med italiensk kaffe, den beste, av stedets bestyrer.  Det viste seg å være Consvento Grande de San Ramon Nonato. Bak vår trivelige vert henger et originalbildet av Papa Franz.

Hos vår vert ble vi også satt inn i noen av Milongaens hemmeligheter. Trinnene er ikke viktige, Du går til musikk, kvinnen med lukkede øyne, mens hun konsentrer seg om å følge mannen. Den fysiske kontakten er bryst mot bryst. Det er ikke vanskelig, påsto vår venn.

Men etter å ha sett vårt første tangoshow, er vi slett ikke så sikre. En tett forestilling av høy kvalitet, med elegante dansere, innsmigrende sang og dyktige musikere. Vi skal se flere....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar