lørdag 2. januar 2016

Siste dag i trivelige Rosario

Vårt første møte med byen  skulle tilsi alt annet enn det tittelen antyder. Denne plakaten, som advarer mot Denguifeber, sto tydelig oppslått mange steder på den store busstasjonen:
Alerta Dengui
Vi smørte oss grundig med anti-insektsmiddel og la ikke ut på tur i våtmarkene på den andre siden av elva. Bortsett fra det, tok vi det med ro disse dagene. Vi nøt hotellet, med tårn, spir, spa og enorm takhøyde:
Hotel fantastico
Sentralt i byen lå det, og slik så det ut utvendig:
Visto de la calle

Temperaturen  har vært langt over 30 grader, og det er fuktig. Svetteperlene titter raskt fram i pannen. Folk trekker gjerne ned mot elva og ser på alt båtlivet:
Los barcos en el rio
I denne byen har de et gigantisk nasjonalt flaggmonument, med marmor, søyler og evig ild. Under søylen hviler han som har tegnet det Argentinske flagget. De gamle grekere blir små i sammenligning er vi redd. En riktig hyggelig ung mann, fan av Sondre Lerke, tilbød seg å avbilde oss her:

Un gradnisimo monumento de la bandera!

Rundt i  de mange gågatene i nærheten, satt folk på kafé og tok livet med ro. Vi sluttet oss til dem:
Tranquillas calles peatonales
Avisene var tettskrevne - ikke tabloide, og folk leste dem flittig. Politikk ble diskutert høylydt ved nabobordene og bokhandlerne var mange. Også norske forfattere var representert:

Los librerias eran frequentes
På kvelden gikk vi ut for å finne tangoen, men det berømte Casa del Tango var stengt akkurat da:
En busca del Tango

Til gjengjeld fant vi et yrende folkeliv langs elvepromenaden.  I mørket, med 28 grader og herlig bris, var alle ute. Par i alle aldre, barnefamilier, barn, unge og eldre. Noen hadde picknick med medbragt mat og drikke, andre søkte til restaurantene og kafeene. Til de siste hørte vi, og nok en hyggelig servitør tilbød fotografering. Ikke bare det, han spurte hvor vi kom fra, om vi virkelig reiste "alene" og mye annet rundt reisen vår. Vi fikk til og med kyss på kinn da vi hadde spist oss mette:
Disfrutando la noche en Rosario!
I Rosario er ekvivalenten til skoleballet en familiær feiring av 15 års dagen, med kjoler, kroner og fotografering. Her stiller en riktig flott representant til fotografering:
Celebracion de quinceañera
Men som alltid, noen bryr seg vel katten om slikt. Disse 15 kattene velholdte og tillitsfulle kattene holdt til nær det lokale utsalget av elvefisk;
Quince gatos cerca de la tienda con pescado

Og da vi ga oss på hjemvei, var natten enda ung i Rosario, liv og ro overalt:
La noche en Rosario
I morgen går turen til Buenos Aires!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar